nedjelja, 29. rujna 2013.

Hedonizam u šalici, Shadow Lounge Bar

Još jednom smo šetnji karlovačkom "špicom" u potrazi za našim mjestom za kavu. Ovoga puta pažnju nam je privukla moderno uređena terasa Shadow Lounge Bara na adresi Šetališta dr. Franje Tuđmana 10. U opisu stoji; "Moderan i posh bar gdje preko dana možete uživati u ugodnoj ambijentalnoj glazbi, a petkom i subotom navečer u najnovijim hitovima elektronske, house i R&B glazbene scene. " ovu tvrdnju svakako potkrepljuje moderno uređenje interijera, prigušena i ugodna rasvjeta te atmosfera koju uistinu popraćuje ugodna, nenametljiva glazba. Sam Lounge Bar smješten je na posve privlačnoj lokaciji, uz stazu tik do gradskog kazališta Zorin dom, a nalazi se i u neposrednoj blizini parka idealnog za šetnju pasa.

Poslužuje se Illycaffè S.p.A.; radi se o svjetski poznatom proizvođaču pržene kave sa sjedištem u Italiji koji se specijalizirao za espresso kave. Tvrtku je osnovao Francesco Illy 1933. godine, a posao je nastavio njegov sin Dr. Ernesto Illy.



Ugodan i moderan interijer, brzo i nevjerojatno uslužno osoblje te širok spektar različitih vrsta kave neke su od glavnih prednosti objekta.   

Otvorivši meni našli smo se pred širokim izborom "Shadow kave", odnosno cijelog niza različitih vrsta aromatizirane kave koje su bez iznimke u ponudi, a cijene ovakvih, posebnih kave vrte se po posve opravdanim ciframa od 13 do 28 kuna. Na našem se stolu našao Caramel Macchiato, kofeinski napitak bogatog okusa,savršene pitke temperature i pjene ukrašene caffe artom kojeg danas i ne viđamo u svakom kafiću. Ovdje se radi o kavi s aromom karamele (makar postoje i varijante s čokoladom, vanilijom, voćnim aromama itd.), no nužno je spomenuti da su se na meniju našle i alkoholne kave, tako da ovdje možete kušati fantastičnu Bailey's ili irsku kavu.

Početkom 10-og mjeseca u ponudi je i kuhano vino, više nego idealno za nadolazeće hladnoće.

Psima je dozvoljen pristup na terasu, te je omogućen prostor za pušače.


 

Facebook stranica Shadow Lounge Bara

Nema komentara:

Objavi komentar