četvrtak, 3. listopada 2013.

Oživljeni duh "mod" kulture, Mods Caffe

 Ime je dobio po mod subkulturi koja se razvila u Londonu krajem 50-ih i početkom 60-ih godina prošlog stoljeća. U tom periodu caffe barovi postaju okupljališta mladih raznih staleža i backgrounda, s naglaskom na poznati Carnaby Street u Sohou. Danas pješačka zona, Carnaby Street je početkom 60-ih bio "it" mjesto mod generacije. U caffe barovima i klubovima u tom dijelu Londona gledali su se art filmovi, slušao se blues, soul, jazz, R&B, ska, a kasnije i punk rock i New Wave. Mod subkultura rodila se kao pobuna protiv ustaljenih vrijednosti, represije britanskog klasnog režima i ispraznog konzumerizma, prvenstveno kroz muziku, ali i kroz kulturu, modu, nove oblike socijalizacije...

 Smješten je na kraju Radićeve ulice, koja je jedna od neobilaznih šetnica grada Karlovca.
Kombinacija retro stilova,prigušena i ugodna rasvjeta te domaća atmosfera i alternativna glazba danas su glavne odlike Mods Caffea.

Mods poslužuje  Bonfanti kavu po cijeni od 7 kn.

Tvrtka Bonfanti d.o.o. na hrvatskom je tržištu prisutna od 2000. godine kada je i otvoren pogon za proizvodnju i pržionica kave u Svetoj Nedjelji. Domovina Bonfanti kave je naravno Italija, gdje je kao brand prisutna od 30-tih godina prošlog stoljeća.
 Danas uz konstantno rastući tržišni udjel i imidž te prepoznatljivost robne marke, ipak treba konstatirati da je Bonfanti espresso italiano znatno zastupljeniji na hrvatskom nego na izvornom talijanskom tržištu espresso kave. Bonfanti espresso je karakteristični talijanski espresso (“il vero espresso italiano”), specifična mješavina sa svojstvenom, jedinstvenom aromom i kremom.

 Uz pristup Wifi-u, odličnu glazbu i simpatično uređenje interijera, gostima se nude i razni promo materijali a posebno nas je osvojila polica sa stripovima kojima malo tko može odoljeti!


Širok izbor Alan Forda i sličnih kultnih stripova zauzima prostor police uz prozor te daje nevjerojatnu količinu osobnosti ovom neobično ugodnom caffe baru. Uz stripove su tu i oslikani dijelovi na zidovima, dekorativni prozor pod malim udobnim dvosjedom, blago prigušeno osvjetljenje i cijeli niz detalja koji u harmoniji tvore ugodan i opušten ambijent.

"Konobari su uslužni i posluga je brza,  i po najvećoj gužvi kavu ne čekam duže od 10-ak minuta."-Rečenica je koja najbolje opisuje brzinu usluge u Modsu, gosti ne skrivaju oduševljenje "domaćom" atmosferom i susretljivim osobljem.
Mods Caffe okuplja mlađu publiku željnu ugodnog ambijenta dobre glazbe i pristupačnih cijena. U lokalu su često prisutne akcijske cijene, (npr. Nesscaffe classic po cijeni od 5 kuna).

U prostoru se često organiziraju live svirke i razni zanimljivi sadržaji koji privlače velik broj stalnih posjetitelja.















Mods nam je od strane posjetitelja predložen kao odlično mjesto za večernji izlazak i druženje petkom i subotom.

Facebook stranica Mods Caffea




Nema komentara:

Objavi komentar