Za 4 osobe:
4 dcl vode
2 žličice šećera
5 žličica mljevene kave
Ulijte vodu u džezvu, dodajte šećer i zakuhajte. Kad voda provre maknite ju sa štednjaka, odlijte malo vode u šalicu. Umiješajte mljevenu kavu i pustite da se malo slegne. Vratite vodu iz šalice i promiješajte. Vratite džezvu na štednjak i pustite da se kava digne, pazeći pri tom da ne iskipi.
Pustite da se slegne nekoliko minuta. Nalijte kavu u 4 šalice. Po želji uz svaku šalicu stavite kocku šećera.
Upamtite; jedna od bitnijih grešaka kod kuhanja kave je dodavanje sastojaka u vrelu vodu, šećer i kava se dodaju u hladnu vodu, a kuhanjem do vrenja postižemo podizanje mljevene kave i stvaranje pjene na vrhu džezve.
Administrator je uklonio komentar.
OdgovoriIzbrišiAdministrator je uklonio komentar.
Izbriši