petak, 20. rujna 2013.

Kava u parku, Cohiba Caffe

U ljetnoj šetnji promenadom teško je uz šetalište Franje Tuđmana ( Šetalište dr. Franje Tuđmana 4) ne uočiti terasu šarenih stolica koja se protegla tik uz stazu a omiljeno je okupljalište karlovačke mladeži.
Radi se o Cohiba caffeu, koji je svoje ime dobio po kubanskom brandu cigara, a deklarira se kao lounge bar.
Smješten je u blizini hotela, parka promenade i Katzlerovog paviljona poznatog po karlovačkim suvenirima.

Iako se radi o jednom od manjih prostora; uređenje interijera je u najmanju ruku moderno i pruža osjećaj udobnost; opuštena atmosfera privlači boemsku publiku kojoj je ovdje osigurana dobra glazba, odlična kava i vruća čokolada. Ranije spomenuta terasa vjerojatno je glavni adut Cohibe u ljetnim mjesecima, no udobna unutrašnjost Cohibe čini ju privlačnom i za zimskih mjeseci.


Poslužuje se Lavazza, kava talijanskog proizvođača čiji početak rada seže do davne 1895. godine te nam svojom dugom tradicijom i iskustvom obećava napitak vrhunske kvalitete.

Posjetitelji Cohibe najviše hvale bijelu kavu koja se ovdje poslužuje; vrući napitak blagog okusa u velikim količinama koji uistinu odgovara i mlađoj i starijoj publici, a okusom nas vraća u djetinjstvo, svakako se isplati probati.

Uvjerili smo se i sami; ima nešto zaista posebno u jutarnjoj kavi ispijenoj u malom karizmatičnom caffeu skrivenom u krošnjama najdražeg karlovačkog parka.

Facebook stranica Cohiba Caffea


Nema komentara:

Objavi komentar