petak, 18. listopada 2013.

Irska kava

Planetarno popularni napitak s toplom kavom, viskijem, šećerom i vrhnjem jedan je od najdražih alternativnih izvedbi kave u svijetu. Joe Sheridan iz Foynesa u Irskoj prvi je pripremio irsku kavu 1943. godine. Foynes je bio važna zračna luka za vrijeme Drugoga svjetskog rata za prihvat letećih brodova. Američki putnici iskrcali su se iz letećega broda i zatražili kavu. Da ih ugrije, Joe Sheridan dodao je viski u kavu. Kada su ga Amerikanci pitali, da li je to "brazilska kava", on im je odgovorio, da je to irska kava.





















Iako izvedbe tradicionalne recepture variraju, donosimo vam kratki i jednostavan recept za napitak koji možete pripremiti kod kuće ;




1/3 čaše vode
2/3 čaše  kave
3 kockice šećera
0,3 dl whiskya
Tučeno vrhnje


Priprema: 

U 1/3 čaše ulijte zagrijanu vodu. U preostale 2/3 čaše ulijte vruću kavu zaslađenu s tri kockice šećera. Pomiješajte i ulijte 0,3 dl whiskeya, pa sve ukrasite tučenim vrhnjem.


Ukoliko niste entuzijastični što se tiče pripreme ovakve kave doma, naša je preporuka šetnja do Shadow Loungea koji u bogatoj ponudi nudi kavu aromatiziranu Bailey's kremastim likerima koju ćete pronaći na zasebnoj stranici kataloga ponude uz druge kave s alkoholom.







  
Facebook stranica Shadow Lounge Bara 
 

Nema komentara:

Objavi komentar