subota, 16. studenoga 2013.

Studentska kava u Drmešu

Na adresi Šebetićeva 3 smjestio se MS 44 obrt za ugostiteljstvo u vlasništvu Maria želježnjaka i Sanje Matijević, poznatiji kao  "Club D" ili "Drmeš".



Lokacija je u neposrednoj blizina trga bana Petra Zrinskog, autobusne stanice i Radićeve ulice.
Mjesto prilagođeno studentima okuplja osim mlađih i starije dobne skupine. Studenti ovdje mogu popiti kavu za 5 kuna, a svake srijede se organiziraju i "studentske večeri".



Opuštenu atmosferu i zanimljivo uređenje interijera upotpunjava rock 'n' roll glazba, pa je kava u Drmešu svakako idealna za ljubitelje alternativne glazbe i druženja.
Detalji poput motora na zidu, gitara i retro slika interijer čine osebujnim i daju mu karakter.

Organizirane su i svirke  bendova uživo. Mnogi posjetitelji navode baš Drmeš kao idealno mjesto za večernje izlaske vikendom.

" Atmosfera je neusporedivo drugačija nego na bilo kojem drugom mjestu u gradu. " - E.B.
Poslužuje se Mokarabia Caffe espresso kava ; 




Na zapadu se pojavila u Veneziji oko 1570. godine. Zaslugu da je došla u Italiju dugujemo padovanskom botaničaru i doktoru Prosperu Alpinu, koji je donio nekoliko vreća sa Istoka. Izgleda da je  “prva butiga sa kavom” bila otvorena u Veneziji 1670. godine, neki izvori tvrde da je bila u Livornu. Na svaki način uspjeh je bio velik, kavane i barovi brzo su se otvarali po svim gradovima Italije. 1763. godine u Veneciji se moglo nabrojati preko 218 lokala. U kratkom vremenu kava je postala dragocjen proizvod onima koji su je mogli priuštiti.


Mokarabia, da bi postigla krajnji proizvod apsolutne kakvoće u ukusu i aromi, odabire i uvozi ekskluzivno najbolje sirovine kave najboljih proizvođača prisutnih na svjetskom tržištu. Zelena zrna arabike i robuste, koja mogu proći rigorozna organoletska ispitivanja i analitičke laboratorijske kušače, stručno se prže i naknadno mješaju kako bi mogla osloboditi svoje arome.

"Jedino mjesto gdje i vikendom mogu uživati u alternativnoj glazbi i ugodnoj atmosferi."- K.S.

Dozvoljeno je pušenje u unutrašnjosti lokala, a u ljetnim je mjesecima aktualna terasa. 


Facebook stranica Cluba D 

Nema komentara:

Objavi komentar